Este una dintre emoțiile de bază ale omului, nu este nici bună, nici rea, dar este necesară.

Conteaza doar ceea ce alegem să facem cu ea: o putem folosi pentru a construi, astfel este transformată într-o trăire pozitivă, sau o putem folosi pentru a distruge.

Alegerea este a fiecăruia dintre noi.

Vreau să vă spun o poveste despre un călugăr care a învăţat o lecţie foarte valoroasă din cauza furia lui.

A vrut să mediteze de unul singur, astfel a luat o barcă și s-a dus în mijlocul lacului, unde ancorează şi a început să mediteze.

Pentru câteva ore, meditaţia lui a fost complet nederanjată, era foarte focusat şi foarte concentrat, dar apoi, brusc, o altă barcă s-a lovit de barca lui şi chiar dacă ochii îi avea închiși și încerca să mediteze în continuare, a devenit foarte supărat:

— De ce oare acestă barcă a intrat în barca mea?

Era pe punctul de a-și deschide ochii și de a țipa la celălalt şofer, când a deschis ochii și a văzut că nu era niciun şofer, era o barcă goală, despriponită, care din întâmplare a lovit propria lui barcă şi în acel moment a ajuns o realizare minunată: înţelegerea că furia era întotdeauna în interiorul lui, avea doar nevoie de o lovitură de la o sursa exterioara, pentru a o manifesta în afara lui.

De atunci înainte, ori de câte ori acest calugar a întâlnit o situaţie dificilă care l-ar fi putut provoca, își amintea barca goală şi cum a fost capabilă să stârnească mânia lui.

Astfel, aceasta este o lecţie foarte valorosă, pentru noi toți, de a o învăţa şi de a o aplica în viața noastră când întâlnim oameni sau situaţii care ne enervează.

Haideti sa fim responsabili pentru propria noastră furie şi ne amintim că furia este de cele mai multe ori în noi şi există momente când putem alege să nu ne lăsăm controlați de ea, să nu o „vărsăm“ către ceilalți.